Залишки на пересувному акцизному складі не коригують

Залишки на пересувному акцизному складі не коригують

Порядок реєстрації заявок на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового (далі – заявка) в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕАРП та СЕ) визначений пунктом 232.4 статті 232 Податкового кодексу України (ПКУ). Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2019 року за номером 262.

Пунктом 10 розділу VII та пунктом 10 розділу VIII згаданого порядку визначено, зокрема, що в заявках на поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового обов’язково зазначається уніфікований номер акцизного складу в СЕАРП та СЕ, на якому виникає потреба поповнити обсяги залишків пального або спирту етилового.

Формою заявки не передбачена можливість поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі.

Водночас на виконання вимог пункту 29 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, формою заявки (код форми J(F) 0210902) передбачалося здійснення поповнення обсягу залишку пального на акцизному складі пересувному суб’єктами господарювання, які до першого липня 2019 року не підпали під визначення платників податку відповідно до пункту 212.1 статті 212 ПКУ, а з першого липня 2019 року зареєстровані платниками податку. Проте дата складання таких заявок припадала на період з 29 грудня 2019 року по 20 січня 2020 року включно.

Тобто поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового, крім випадків, визначених пунктом 29 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, можливе виключно на акцизному складі.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області