Єдиний внесок від працедавців краю

Єдиний внесок від працедавців краю

Упродовж січня-червня 2022 року працедавці Тернопільської області спрямували на соціальні потреби понад 2,9 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Це перевищило торішній показник на 22 відсотки. Приріст платежу склав 535 мільйонів гривень єдиного внеску», — повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

«За червень поточного року роботодавці сплатили 658 мільйонів гривень внеску, що на 30 відсотків більше, ніж торік або плюс 157,3 мільйона гривень», — розповів очільник податкового відомства краю.

Він також додав, що на початок липня цього року на теренах Тернопільщини було 98656 платників єдиного внеску, із них 71892 фізичні та 26764 юридичні особи.

«Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб жителів області, а також людей, які змушені були покинути свої домівки через війну. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати використання необлікованої найманої праці, сумлінно ставитися до своєчасної виплати заробітних плат та відрахувань єдиного внеску», — підсумував Михайло Яцина.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області