Надворі весні сі взєла до роботи, а мені чось зимно. Стіни ще тепла сі не набрали, от і дихают холодом.
Сиджу в хаті, грубку запалив, ковдрою обмотався, шапку натягнув — сиджу, як той гриб. І салат рихтую, «Грибочок», рецепт якого дістав від пані Оксани Кравець зі Зборова.
Відварив для себе півкіля курячого філе, охолодив, порізав кубиками, тоді протушив на олії теж нарізані кубиками дві великих цибулини, їдну попередньо зварену морквину. Посолив всьо то і трошка поперчив. Витягнув із холодильника шампіньйони, посік їх на плястерки, а тоди зачав викладати отакво на миску: філе — майонез — цибуля з морквою — майонез — шампіньйони. Можна трошка побавитися і викласти всьо у вигляді грибочка. Не забудьте зрихтувати горичого чаю, аби трошка загрітися, і вйо до миски.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте