Даю вам рецепт бубликів до розсолу від пані Оксани Федів із Нової Могильниці Теребовлянського району. Не тілько купчі макарони з ним їсти можна, а й своє печене.
Шклянку жиру (смалець і маргарин) стопити, додати півтори шклянки води, перекип’ятити, всипати дві шклянки з чубком муки і запарувати десь хвилин так п’ять. Потім викинути суміш у макітру і розтирати макогоном. Вибивати по одному яйцю до тої кашки і продовжувати розтирати. Всього яєць має бути сім. Гонити тісто по макітрі треба доти, поки не стане густим, як пластилін. Тут треба дуже добре терти, бо чим більше будете старатися, тим ліпші бублики вдадуться.
Після того, як тісто приготували, поставте його на дві години в холодильник. Опісля виставте на стільницю і руками сформуйте ковбаску, товщиною з олівець. Ріжте її на кубики, ніж мачаючи в муку, аби тісто до него не прилипало. Тоді складайте готові, як я жартую, кльоцки на бляшку і пекти в духовці хвилин десь так 15─20. Готові викладайте по кілька штук у тарілку, заливаєте розсолом і наминаєте.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте