Дуже цікаве застосування молоку вигадали американські вчені. Вони винайшли новий вид біодеградуючого пластику, тобто такого, що розкладається в природних умовах і не шкодить довкіллю. Його виготовляють з казеїну — унікального білка, який міститься тільки в молочних продуктах. Інженер-хімік Американського агрокультурного дослідницького центру Пеггі Томасула відкрила унікальний метод виготовлення з казеїну стійкої водонепроникної оболонки, яку до того ж можна їсти. Це покриття — альтернативний варіант пакування молочних продуктів.
Сьогодні це нововведення популярне лише у США. Однак, можливо, вже через кілька років і на українських прилавках можна буде знайти йогурт або шматок сиру в їстівній «молочній» упаковці.
А. ЗИМНЕНКО.
Фото з вільних джерел