Ангелята на спомин про Небесну сотню

Ангелята на спомин про Небесну сотню

Тернополяни долучилися до всеукраїнської акції «Ангели пам’яті». Представники влади, громадських організацій, освітяни, військовослужбовці, студенти, школярі та пенсіонери вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні спільною молитвою, покладанням квітів до монумента на честь полеглих на Майдані та паперовими крилатими охоронцями. Рукотворних ангелят люди розвісили на деревах у сквері Волонтерів.

Одна з організаторів заходу, голова тернопільського офісу «Асоціації жінок України «Дія» Ольга Шахін наголосила, що акція відбувається без промов. Саме в такому форматі, у світлі поминальних лампадок та скорботній молитві зі священиком кожен із присутніх мав змогу поміркувати над жертвою героїв.

— Відчуваємо величезний жаль, що п’ять років тому на Майдані трапилися трагічні для нашої держави події. Через цих паперових ангелят хочемо нагадати, що ми пам’ятаємо наших патріотів, цінуємо їхній подвиг, вони назавжди залишаться в наших серцях, — зазначила викладачка відділення дизайну Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Наталія Питель.

Ті чи не найважчі для України дні згадала і директорка Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Марія Баб’юк. У цей час вона з іншими тернопільськими освітянами перебувала в неспокійній столиці. Автобуси та автівки до Києва майже не пропускали, але нашим педагогам пощастило прорватися до мітингувальників.

— Тоді ніхто не знав, як складеться ситуація, але всі розуміли: діяти по-іншому неможливо, — підкреслила Марія Петрівна. — Нам треба виховувати молодь так, щоб вона ніколи не забувала про ці історичні моменти. І своєю працею доводити, що ці люди віддали своє життя недарма.

Серед учасників акції були і дев’ятикласниці гімназії «Гармонія» Яна Паршин і Лілія Безух. Дівчата зазначили, що принесли на захід паперових ангелят, яких старанно витинали молодші учні гімназії. Представникам їхнього класу, як найстаршим, випала честь особисто долучитися до пошанування героїв. Гімназисти залишали ангелят із надією, що безстрашних патріотів пам’ятатимуть і майбутні покоління нашої Батьківщини…

Фото авторки