Анулювали 45 ліцензій

Анулювали 45 ліцензій

На території Тернопільської області здійснюють діяльність вісім підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету. Впродовж січня 2019 року вони сплатили до державної скарбниці 2 мільйони 659,8 тисячі гривень акцизного податку.

Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшов 1 мільйон 44,6 тисячі гривень цього платежу, від виробництва пива — 1 мільйон 354,3 тисячі, пального — 85,6 тисячі, переобладнання транспортних засобів — 175,4 тисячі гривень.

У січні надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 9 мільйонів 461,1 тисячі гривень, що на 9,8 відсотка більше очікуваного. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 841,1 тисячі гривень цього платежу.

Упродовж першого місяця року фахівці фіскальної служби Тернопільщини провели 18 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Результат — застосовано фінансових санкцій на суму 188,8 тисячі гривень.

За результатами проведених перевірок встановлено 20 порушень Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». У десятьох випадках торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від установлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін. А в п’яти — здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами поштучно.

Із початку року анульовано 27 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 18 — на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними. В тому числі двох ліцензій позбавили за продаж тютюнових виробів особам, які не досягли вісімнадцяти років.

Станом на початок лютого кількість діючих ліцензій становить 4649, із них 2480 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2047 — на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області