Підстаркуваті Мальвіни

Підстаркуваті Мальвіни

Суботній вечір завжди створює ажіотаж у лазні оздоровчого комплексу «Чайка». Я не була там вже доволі тривалий час, тож хотіла швидше надолужити прогаяне. Та вивіска «ремонт» перекреслила всі плани.

Спершу я навіть раділа цьому. Подумалося: «Нарешті фарба зі старих труб не буде лущитися на голову. І плитку поміняють… Й освітлення здалося б. Та й дерево в парній також пора змінити».

Довелося трохи почекати цього дива. І ось із новеньким віничком та великою сумкою бальзамів/масок я переступила поріг оновленої «Чайки».

На превеликий жаль, очікуваних змін не помітила. Мабуть, помітивши моє здивування, одна з працівниць пояснила: «З вигляду і справді все те ж, але тепер у нас завжди є гаряча вода! Нарешті змінили котли».

У парній уже зібралися давні знайомі – жіночки, які ще протягом багатьох років жодного суботи не пропустили посиденьки у «Чайці». І в той момент я все ж таки помітила зміни. Бабусі мали значно молодший вигляд, кокетливіший і в дечому навіть кумедний.

«Ну ось, і вони знають про «чудо-процедуру» нарощення вій», – подумала я.

У Тернополі це доволі поширена послуга в салонах краси. Та, вочевидь, мої знайомі, вирішили озброїтися висловом Фелікса Кривина: «Доля сучасної жінки: до тридцяти доводиш, що ти вже доросла, після тридцяти – що ти ще молода».

Та замість підкреслити свою «молодість», жіночки виставили напоказ чимало недоліків свого віку.

Одна з тернопільських майстринь, яка спеціалізується на нарощуванні вій, зауважила: процедура існує для того, щоб відкоригувати певні недоліки, зробити більш виразним погляд, підкреслити красу очей. Та якщо вії наростили занадто яскраво, то це лише перенаситить образ і підкреслити мішки під очима, особливо в жінок старшого віку. А ще – додасть важкості погляду.

Що ж, усьому треба знати міру. Бо вибереш довжину штучних вій більшу, ніж власних, і станеш схожою на Мальвіну з відомого всім «Буратіно». Або ж на Дюймовочку, в котрої вії, мабуть, більші від неї.

І ще одне – варто врахувати в таких моментах вік. Те, що личитиме дівчині, часто недоречно або ж викривлено буде для старшої людини.

Анна ВАЛОВА,

студентка факультету філології та журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Фото з вільних джерел