Порушників штрафують і позбавляють ліцензій

Порушників штрафують і позбавляють ліцензій

Із початку цього року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 17,6 мільйона гривень. Це на 14,4 відсотка більше від очікуваного.

Місцеві бюджети додатково отримали 2,2 мільйона гривень. Порівняно з січнем-лютим минулого року надходження збільшилися на один мільйон.

Станом на початок березня 2019 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління ДФС у Тернопільській області провели 37 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Сума застосованих ними фінансових санкцій склала 546,3 тисячі гривень.

Окрім цього, під час перевірок встановлено 42 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». У двадцятьох випадках встановлено факти торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних. Ще зафіксовано сім випадків роздрібної торгівлі тютюновими виробами поштучно. Роздрібну торгівлю тютюновими виробами особам, яка не досягла 18 років, теж виявили в сімох випадках.

Упродовж січня-лютого цього року податківці анулювали 66 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Ще 86 ліцензій анулювали аа право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. За продаж тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, позбавили чотирьох ліцензій.

Станом на початок березня цього року в області є 4490 діючих ліцензій. Більшість із них підтверджують право на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями — 2 482 ліцензії. Про право провадити роздрібну торгівлю тютюновими виробами видано 2008 ліцензій.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області