Завтра — фінал

Завтра — фінал

В іспанській Севільї в п’ятницю, 19 липня, ближче до опівночі визначиться переможець чемпіонату світу з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. У вирішальному матчі за головний трофей зустрінуться збірні України і Росії.

Шлях до фіналу параолімпійської збірної України, в складі якої виступає і наш земляк, заслужений майстер спорту Іван Шкварло, був надзвичайно впевненим. Ані в трьох проведених матчах групового турніру, ані в чвертьфіналі та у півфіналі суперники так і не змогли хоча би раз забити у ворота українців. Австралійцям підопічні головного тренера Сергія Овчаренка забили сім «сухих» м’ячів, господарям — десять, збірній Аргентини — два.

Феєрична серія продовжилася і на стадії плей-оф. У чвертьфіналі збірна України впевнено здолала команду Нідерландів (5:0), а минулого вівторка, 16 липня, в 1/2 фіналу не залишила шансів і збірній Бразилії — 3:0.

Після фінального свистка в останній із згаданих зустрічей чимало вболівальників і фахівців доречно згадали фінальний матч літніх Параолімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Саме перемога над «чаклунами м’яча» дозволила збірній України втретє за свою історію стати параолімпійськими чемпіонами. А роком пізніше в австрійському Відні — ще й п’ятиразовими чемпіонами світу.

Тож нема сумніву, що завтра о 22-й годині за київським часом Іван Шкварло разом із партнерами вийдуть на поле тільки з однією метою — захистити чинний трофей і підтвердити статус найсильнішої параолімпійської команди на планеті.

Фото з вільних джерел