Перші хлопці «на селі»

Перші хлопці «на селі»

Третій рік підряд віцечемпіони України з київського «Динамо» не змогли пробитися до групового етапу Ліги чемпіонів. Сумна, звісно, новина, але аж ніяк не несподівана з огляду на те, що навіть перед першим виїзним матчем третього кваліфікаційного раунду з бельгійським «Брюгге» підопічні тоді ще головного тренера Олександра Хацкевича відверто побоювалися суперника.

Ніби щось відчували — написав тоді автор цих рядків, коментуючи мінімальну гостьову поразку з рахунком 0:1. Не тільки відчували, але й не знайшли в собі чи то сил, чи вміння зіграти з максимальною самовіддачею вирішальної миті — із повним правом можемо зробити висновок уже після домашньої нічиєї 3:3, яка за знайомим уже маршрутом відправила динамівців до групового турніру до Ліги Європи. Ось де біло-сині — перші хлопці «на селі». Як і в попередні рази, перед церемонією жеребкування опиняться в першому кошику найсильніших за рейтингом учасників.

Та що з того, коли мрія знову випорхнула «журавлем» у небо, а на «синицю» в руках за сьогоднішнього стану гравців динамо-машини, здається, годі навіть розраховувати. Максимум — вихід із групи до стадії плей-оф Ліги Європи. Де знову не обійтися без двобоїв із тими, хто таки до Ліги чемпіонів потрапив, але фінішував у своїх групах третім, поступившись «небожителям» головного європейського клубного турніру.

Значно оперативніші колеги з електронних засобів масової інформації вже встигли поцікавитися думкою своїх читачів про те, хто винен у затяжній кризі «Динамо». Результати, чесно кажучи, не особливо здивували. За однією з версій, скажімо, насамперед президент футбольного клубу і головний тренер — відповідно 41 і 37 відсотків. У той же час п’ята частина вітчизняних прихильників гри мільйонів переконана, що за «Динамо» нині виступають футболісти не рівня Ліги чемпіонів. І тільки один відсоток респондентів уважає, ніби «Брюгге» сильніше за «Динамо». З думкою останніх дозволю собі не погодитися. Результат, так би мовити, на табло, а в захисті київських динамівців до минулого вівторка і далі був… сумнозвісний угорець Тамаш Кадар (не подумайте, що «улюбленець» чи цап-відбувайло), який і на полі НСК «Олімпійський» знову не втомлювався спостерігати, як бельгійці… не втомлюються раз за разом наздоганяти господарів.

Не забарилися, звісно, й організаційні висновки. Очікувати від Ігоря Суркіса, що залишить посаду президента футбольного клубу, не доводилося. Тож усе закономірно. Вчора Олександрові Хацкевичу разом з його асистентами «подякували» за працю відстороненням від неї. А сьогодні, за чутками, новим головним має стати Олексій Михайличенко. Коли поставив крапку в цьому матеріалі, повідомлення про це ще не було оприлюднене.

Натомість луганська «Зоря» і «Маріуполь» сьогодні проведуть повторні матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Відчуття чомусь підказує, що мінімум одна з цих команд теж не досягне завдання-мінімуму…

Фото з вільних джерел