Акцизна звітність за вересень — за новою формою

Акцизна звітність за вересень — за новою формою

Наказом Міністерства фінансів України від 8 травня 2019 року за номером 189 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку» внесено зміни до форми податкової декларації акцизного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року за номером 14. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Згідно з частиною другою пункту 46.6 статті 46 Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Перший із згаданих наказів набрав чинності з дня його офіційного опублікування, тобто з 9 серпня 2019 року (опубліковано у виданні «Офіційний вісник України»).

Окрім того, пунктом 49.20 статті 49 Податкового кодексу передбачено, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Враховуючи сказане, платники акцизного податку вперше подають декларацію акцизного податку з урахуванням змін, внесених новим наказом, не пізніше 21 жовтня 2019 року за звітний період — вересень 2019 року.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області