Подвиг «Олександрії» та її голкіпера

Подвиг «Олександрії» та її голкіпера

Дружно завершивши нічиїми матчі третього туру групових турнірів Ліги чемпіонів і Ліги Європи, трійка вітчизняних клубів, яка продовжує виступи на міжнародній арені, і в перших зустрічах другого кола чемпіонату України серед команд прем’єр-ліги не змогла перемогти своїх конкурентів.

Нічийним підсумком, утім, можуть бути задоволені хіба футболісти «Олександрії». Саме їм виявилося під силу першими відібрати очки в донецького «Шахтаря». Та ще й у виїзному поєдинку дванадцятого туру в Харкові — 0:0. Знову творив дива у воротах колишній голкіпер тернопільської «Ниви» Юрій Паньків. Головний тренер збірної України Андрій Шевченко, до речі, так само знову викликав досвідченого стража воріт до головної команди країни. Тепер уже це, так би мовити, повноцінний виклик, а не на заміну Дениса Бойка. Адже голкіпер київського «Динамо» поза грою через травму.

З огляду на те, що перед завершальним матчем відбіркового турніру до чемпіонату Європи із збірною Сербії підопічним Андрія Шевченка ще доведеться провести товариську гру, цілком імовірно, що досвідченому стражеві воріт таки дадуть можливість дебютувати за головну команду країни. Підмінити, скажімо, в другому таймі чи на завершальних його хвилинах Андрія Пятова або ж Андрія Луніна.

Натомість київські динамівці під час домашньої гри з львівськими «Карпатами» переконливо довели, що криза в колективі ще не завершується — 1:1. За цієї ситуації залишається хіба дивуватися «філософським» сентенціям нинішнього керманича Олексія Михайличенка. Мовляв, утратити очки в матчі з «Карпатами» було неможливо, але ми це зробили…

Інші результати дванадцятого туру: «Маріуполь» — «Колос» — 2:0, «Зоря» — «Ворскла» — 4:0, «Олімпік» — «Дніпро-1» — 3:2, «Львів» — «Десна» — 1:4.

Поєдинки тринадцятого туру заплановані на найближчі суботу-неділю, 2—3 листопада.

Фото з вільних джерел