Світло і тіні чортківських замків

Світло і тіні чортківських замків

Книжка розповідає про історію Чорткова від княжої Доби до першого поділу Польщі (XI-XVIII ст). Вона змушує кожного задуматися над запитанням, хто ми є: народ зі своїм героїчним минулим чи нація, що хворіє безпам’ятством? Адже знання того, що з нами було, є основою національної свідомості, самоідентичності, генетичної перспективи. Наявність великої кількості архівних матеріалів у книжці обумовлена вначною дезінформацією, тенденційними судженнями, а інколи зумисними перекрученнями, що проглядаються в раніше опублікованих на цю темау матеріалах. Тому у виданні подано багато давніх документів(звітів, візитацій, листів, реєстрів, фундацій, грамот та інших архівних документів), уперше перекладених українською мовою і винесених на широкий загал. Читач може ними ознайомитися, проаналізувати і самостійно видобувати хронологію подій, релігійне, суспільно-політичне та національне тло розвитку Чорткова у сиву давнину та в період пізнього Середньовіччя. Водночас ці матеріали можуть слугувати дослідникам, краєзнавцям, усім небайдужим до історії рідного краю для подальшого опрацювання теми, стати основою нових краєзнавчих пошуків і публікацій.

 

Придбати книгу можна у нас на сайті замовивши її у розділі “Книги” у магазині.

У місті Чорткові   звертайтеся за номером :  +38 097 774 76 85    та    +38 098 563 84 19

 

 

 

Також книгу можна придбати у місті Тернопіль магазин “Антиквар” що знаходиться за адресою: м.Тернопіль бул. Тараса Шевченка 25, 2пов(роб години 10:00-18:00)

Або у відділі оголошень у редакції газети “ВІльне Життя” що знаходиться за адресою: м.Тернопіль вул Сагайдачного 9 (робочі години 9:00-17:00)