За місяць — майже вісім тисяч працевлаштованих

За місяць — майже вісім тисяч працевлаштованих

Контроль за додержанням суб’єктами господарювання чинного законодавства про оплату праці – під пильним наглядом податківців. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Від початку цього року з керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, активно проводили роз’яснювальну роботу. Після чого боржники виплатили 12,7 мільйона гривень заборгованої заробітної плати. Відтак до бюджету додатково надійшло 2,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,9 мільйона єдиного внеску.

Відомо, що податок на доходи — основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучаються органи місцевого самоврядування. Для цього створюються спільні комісії. З початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 1025-ти підприємств. Результатом стало підвищення рівня виплати заробітної плати на 976-ти (95 відсотків) із них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 13,7 мільйона гривень, з яких 6,2 мільйона податку на доходи фізичних осіб і 7,5 мільйона єдиного внеску.

Під час контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, з початку року провели 64 перевірки — 45-ти юридичних осіб і 19-ти підприємців. Порушникам нарахували 16,4 мільйона гривень платежів і штрафних санкцій. Вони, зокрема, повинні сплатити 4,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 2,1 мільйона єдиного внеску та один мільйон гривень військового збору.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у вересні додатково працевлаштовано 7817 осіб.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області