До загального фонду державного бюджету

До загального фонду державного бюджету

У січні-листопаді 2019 року платники податків Тернопільщини спрямували до загального фонду Державного бюджету України два мільярди 704 мільйони гривень податкових платежів. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький.

— Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 248,2 мільйона, — констатував посадовець. Або на 10,1 відсотка. Серед платежів, з яких збільшилася плата, податки на додану вартість, на прибуток підприємств та акцизний. Суб’єкти господарювання, скажімо, сплатили один мільярд 154,9 мільйона гривень податку на додану вартість — на 18,8 мільйона більше, ніж торік.

Надходження з податку на прибуток склали 243,4 мільйона гривень, що на 57,1 мільйона перевищило торішню сплату. Акцизного податку сплатили 34,5 мільйона гривень — на 900 тисяч більше, ніж очікувалося.

У листопаді 2019 року внесок платників Тернопільщини до загального фонду держбюджету склав 368,1 мільйона гривень. Порівняно з торішнім листопадом надходження зросли на 16 відсотків чи на 50,7 мільйона.

Надходження, на думку виконувача обов’язків, зростають завдяки підвищенню податкової культури, зростанню свідомості платників стосовно необхідності своєчасної та повної сплати податкових платежів. Натомість податкова служба зі свого боку створює комфорті умови для ведення бізнесу через розвиток електронних сервісів, спрощення податкового обліку, ризикоорієнтований підхід до перевірок. Тому і розраховує на конструктивний діалог з бізнесменами, провадження діяльності суб’єктами господарювання в правовому полі.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області