Для податкової амністії затвердили форму декларації

Для податкової амністії затвердили форму декларації

Відповідно до першого абзацу пункту 6 підрозділу 9 прим.4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПКУ) декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозділом 9 прим.4 розділу XX ПКУ періоду (з першого вересня 2021 року до першого вересня 2022 року) одноразового (спеціального) добровільного декларування має право добровільно подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Про це проінформували в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Наказом Міністерства фінансів України від 2 серпня 2021 року за номером 439, який набирає чинності першого вересня 2021 року, затверджена форма декларації.

Податківці також нагадали, що з першого вересня цього року розпочинається кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Протягом цього часу громадяни України матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до першого січня 2021 року. При цьому в добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області