Внесок Тернопільщини до держбюджету країни

Внесок Тернопільщини до держбюджету країни

Торік платники податків Тернопільщини сплатили до Державного бюджету України понад 4,8 мільярда гривень податків і зборів. Про це повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

«Приріст до січня-грудня 2020 року склав 23 відсотки або 910 мільйонів гривень», — деталізував він.

Майже половину надходжень складає податок на додану вартість. Упродовж минулого року наші краяни сплатили 2,3 мільярда гривень цього платежу. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року ПДВ надійшло на 16 відсотків або на 313,1 мільйона гривень більше.

Другим за значимістю в наповненні державної скарбниці є податок на прибуток підприємств. Підприємства, організації та установи нашого краю перерахували 706,5 мільйона гривень. При цьому сплата зросла на 57 відсотків, що на 255,3 мільйона більше, ніж у січні-грудні 2020 року.

Суттєво зросли торік і надходження акцизного податку. Так, порівняно з попереднім роком держбюджет отримав цього платежу на 84 відсотки або 13,3 мільйона гривень більше. Адже торік виробники підакцизної продукції нашого краю сплатили 29,1 мільйона гривень акцизного податку.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області