Виплатили 56,8 мільйона гривень зарплатного боргу

Виплатили 56,8 мільйона гривень зарплатного боргу

Упродовж минулого року 156 підприємств Тернопільщини виплатили своїм працівникам 56,8 мільйона гривень заборгованої зарплати. Цього фахівцям головного управління ДПС у Тернопільської області вдалося досягти після індивідуальних роз’яснювальних бесід із керівниками таких установ та організацій.

При цьому додаткові надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 9,7 мільйона гривень, а з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування — 13,9 мільйона гривень.

Торік податківці спільно з органами місцевої влади на засіданнях відповідних комісій заслухали керівників одинадцяти підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.  Після обговорення десяти суб’єктів господарювання ліквідували 5,7 мільйона гривень зарплатної заборгованості та перерахували до бюджетів понад мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб і 510,9 тисячі гривень єдиного внеску.

На засіданнях комісій заслухали також керівників 113-ти підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалася у мінімальному чи нижче за мінімальний розмір. Відтак 109 із цих організацій підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож до бюджету надійшло 3,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,2 мільйона гривень єдиного внеску.

Податківці обговорили необхідність дотримання законодавства про оплату праці із 785-ма суб’єктами господарювання краю. Як наслідок, 729 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож до бюджетів додатково надійшло 15,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 17,4 мільйона гривень єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у грудні роботодавці офіційно працевлаштували 3540 працівників.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області