Основне джерело зростання доходів обласного бюджету

Основне джерело зростання доходів обласного бюджету

Одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад та виконують свій конституційний обов’язок перед державою.

Так, упродовж січня-липня 2022 року платники Тернопільщини спрямували до бюджетів 3 мільярди 467 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив начальник головного управління ДПС в області Михайло Яцина, порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження цього платежу зросли на 708,8 мільйона гривень або на 26 відсотків.

«Із загальної суми податку на доходи фізичних осіб територіальні громади області отримали 2,7 мільярда гривень. До державного бюджету платники перерахували 733 мільйонів гривень цього платежу», — розповів посадовець.

«Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання», — зазначив Михайло Яцина. Тож дотримання законодавства про оплату праці, належне оформлення трудових відносин, виплата заробітної плати у розмірі вищому, ніж мінімальний, сприяють розвитку інфраструктури громад.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області