Поповнився полк заслужених

Поповнився полк заслужених

Наказом Міністерства молоді та спорту України від 16 липня цього року низці відомих спортсменів нашої держави присвоєно спортивне звання «Заслужений майстер спорту України». Серед них — і двоє вихованців тернопільського регіонального центру «Інваспорт».

Підопічний заслуженого працівника фізичної культури і спорту, заслуженого тренера України Віктора Федорчака Тарас Радь пошанований за видатні досягнення під час двох останніх зимових Паралімпійських у змаганнях із біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Чотири роки тому у південнокорейському Пхьончхані виборов чемпіонський титул, а під час цьогорічної тринадцятої зимової Палалімпіади став володарем повного комплекту нагород.

Добре знають у нашому краї і дзюдоїстку Марію Балу з Теребовлянщини, якою опікується заслужений тренер України Леон Уруський. Досвідчена атлетка, яка змагається серед спортсменів із порушеннями слуху, ще у 2017 році повернулася з XXIII літніх Дефлімпійських ігор У Туреччині переможницею і срібною призеркою. Цьогорічна ж 24-та літня Дефлімпіада у Бразилії принесла Марії «бронзу».

Щиро вітаємо наших земляків! Віримо, що прихильники спорту ще не раз почують про їхні вагомі досягнення на міжнародній арені.

На фото: заслужений майстер спорту Тарас РАДЬ.

Фото із соціальних мереж