Джерело наповнення фондів соціального страхування

Джерело наповнення фондів соціального страхування

У січні-серпні цього року роботодавці Тернопільщини сплатили трохи більше чотирьох мільярдів гривень єдиного внеску. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Порівняно з аналогічним торішнім періодом приріст надходжень склав 989,2 мільйона гривень або 29 відсотків. Лише у серпні платники нашого краю спрямували на соціальні гарантії 584,8 мільйона гривень єдиного внеску, що на 60 відсотків більше, ніж торік. Приріст платежу до вересня 2021 року склав 219,1 мільйона гривень.

Податківці нагадали, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. У період воєнного стану держава виконує соціальні зобов’язання перед своїми громадянами, а для цього необхідні фінансові ресурси.

Відтак саме відповідальна позиція бізнесу та зразкова податкова дисципліна платників податків сприяє економічній стабільності та фінансовій безпеці країни.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області