Сплата податку на прибуток підприємствами і компаніями Тернопільщини

Сплата податку на прибуток підприємствами і компаніями Тернопільщини

Упродовж січня-серпня 2022 року платники податків Тернопільщини перерахували до Зведеного бюджету України трохи більше 397,7 мільйона гривень податку на прибуток, що на 72,8 мільйона більше, ніж торік. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 357,1 мільйона гривень цього платежу. Місцеві ж скарбниці отримали 40,6 мільйона гривень податку на прибуток.

До загального фонду зведеного бюджету цього року у січні-серпні надійшло 11,3 мільйона гривень частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій — на 38 відсотків більше, ніж очікувалося. Додатково надійшло три мільйони гривень. Порівняно з торішніми січнем-серпнем надходження зросли вдвічі більше або на 6,4 мільйона гривень.

У серпні до зведеного бюджету сплачено 105,8 мільйона гривень податку на прибуток. Це на 24,6 мільйона гривень перевищило надходження аналогічного торішнього періоду. До державної казни надійшло 95,6 мільйона гривень цього платежу. Місцеві скарбниці поповнилися на 10,2 мільйона гривень податку на прибуток.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області