«Планета Земля — колиска життя»

«Планета Земля — колиска життя»

Раїса ОБШАРСЬКА презентувала збірку поезій для дітей

Розвиток екологічної свідомості нашої малечі — одне з актуальних завдань сучасної дошкільної освіти, та й вихованого процесу в цілому. Добре розуміє це Раїса Обшарська — директорка дошкільного навчального закладу (дитячого садочку-ясел) №1 в Чорткові, де робота з дітками побудована на принципах нестандартного творчого підходу, діалогу, постійного пошуку і безмежної любові та поваги до дитячої особистості. 

Пані Раїса — неординарна, різнобічна особистість, членкиня НСПУ, НСЖУ, людина року-2009, педагог, письменниця, авторка 29 книг поезії та прози. Ось і нещодавно вийшла друком нова її книжка — «Планета Земля — колиска життя». Книжка ця особлива, адже призначена для дітей, котрі, насправді, є найвдячнішими читачами. Адже, як відзначає Раїса Володимирівна, «вони не звертають уваги на технічні помилки чи недоречності, а, потрапляючи у світ книжки, стають її героями. Вони фантазують, мріють, радіють! Вони неймовірні…»

«Планета Земля —- колиска життя» — збірка поетичних творів для дітей, на сторінках якої кожен маленький читач знайде для себе щось цікаве та корисне. А головна її мета — навчити діток цінувати нашу природу, нашу надзвичайно щедру та прекрасну землю, її багаті, проте не безмежні ресурси, поважати життя в кожного його найдрібнішому вияві, адже навіть наймізерніша комашка є потрібною, важливою, цінною. Книжка побачила світ завдяки проєкту, який отримав фінансування для ініціативи «Cтворімо світ гри і дитинства» за підтримки the LEGO Foundation та ChangeX.

Окрім цікавого змісту і майстерного візуального наповнення, твір цікавий ще й нестандартною авторською подачею. Презентація книжки у рідному дитячому садочку (адже він і справді є другою домівкою для пані Раїси) пройшла у вигляді барвистого театралізованого дійства із героями книжки, танцювальними композиціями та піснями. Окрім продуманого сценарію, привертають увагу яскраві костюми учасників інсценізації, щирий захват, яскраві емоції на дитячих личках, атмосфера радості й творчого піднесення, що охопило не тільки педагогів, а й їхніх маленьких вихованців. Саме в такій невимушеній, креативній атмосфері формуються юні, свідомі, всебічно розвинені українці, небайдужі до проблем захисту довкілля, збереження і примноження багатств рідного краю, всієї нашої Батьківщини та й цілої планети, що і справді є колискою життя, прекрасною сяючою колискою посеред незвіданих просторів безмежного космосу.

Уляна ГАЛИЧ.

На фото: Раїса ОБШАРСЬКА з вихованцями старшої групи під час презентації; юні учасники театралізованного дійства.