На Старому континенті — найсильніший

На Старому континенті — найсильніший

Майже тиждень у столиці Словаччини Братиславі тривали баталії чемпіонату Європи з пара армрестлінгу. Участь у ньому взяли богатирі з 29-ти країн, серед яких шістдесят два рукоборці захищали честь збірної України.

Виступили наші земляки надзвичайно успішно, виборовши у загальнокомандному заліку перше місце серед жінок і друге — серед чоловіків. Усім разом їм виявилося до снаги завоювати 82 нагороди, серед яких 33 золоті, 32 — срібні і 17 бронзових.

Серед тих, хто удостоївся честі піднятися на вищу сходинку п’єдесталу пошани, і вихованець тернопільського регіонального центру «Інваспорт» Володимир Гродзік. Йому не було рівних у суперечці атлетів на праву руку, чия вага перевищує 85 кілограмів.

Цікаво, що Володимир Гродзік став тріумфатором змагань, уперше взявши участь в європейській першості. У вирішальній сутичці перед ним змушений був скласти зброю конкурент із Грузії. «Бронзу» ж завоював ще один українець — Дмитро Луцишин із Житомира.

Займатися армрестлінгом Володимир Гродзік почав, до речі,  більше півтора десятків років тому. Невдовзі не забарилися і перші успіхи. Неодноразово, скажімо, ставав переможцем і призером обласних сільських спортивних ігор. А професійні заняття улюбленим видом допомогли йому, як бачите, стати відомим не лише в Україні.

Після гучної перемоги на європейській першості Володимир Гродзік планує кинути виклик найсильнішим рукоборцям планети і на чемпіонаті світу, який відбудеться у серпні в Молдові.

На фото: на верхній сходинці п’єдесталу пошани чемпіонату Європи — Володимир ГРОДЗІК.

Фото із соціальних мереж