Подання уточнених декларацій про майновий стан і доходи

Подання уточнених декларацій про майновий стан і доходи

Відповідно до пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу України (ПКУ) фізичні особи-підприємці подають до контрольного органу податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Форма податкової декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 року за номером 859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім, обмежень визначених статтею 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнений розрахунок до такої податкової декларації за формою чинною на час подання уточненого розрахунку (пункт 50.1 статті 50 ПКУ).

Уточнення (виправлення) сум податкового зобов’язання фізичної особи-підприємця при самостійному виявленні помилок здійснюється у розділі VI «Розрахунок податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах» податкової декларації.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області