За Єнуковича ми були одні з найбільш озброєних держав. Я си навіть з їдної газети таку річ виписав: «Україна замикає двадцятку найбільш мілітаризованих країн світу.
Про це свідчать дані глобального індексу мілітаризації-2013, опублікованого Боннським міжнародним центром конверсії». Тю, як не найбільші алкоголіки, то ще якась біда. Нє, воно то добре, якби нас через то воріженьки забоялися та й заповажали. А так толку? Аво в нашім селі має дядько цілісіньку колєкцію пукалок. І що? Як майже всі поломані, а частина взагалі тілько водою стріляє… Чи не так і в нас?
Толку від тої озброєности, як не годні самозванців з Донбасу вигнати…
Но вернусі до тої писульки. Я си гадаю, же наш народ постарався і до того «званія» найбільше приклався. Певно, нас визнали тому, же ми, починаючи від Януковича, взялисі за зброю, тобто за яйці. Ото як в Івано-Франківську зачали стріляти ними по неугодному кандидату, то так і нині по інших неугодних стріляємо. Приїхали якісь не-по-нашому-балакаючі, то хлопці-молодці вхопили яйці в руки і вйо метати. Правда, я те не дуже признаю, бо шкода добра. Курка так сі намучит, поки теє яйко знесе. А тутка хлопці раз — і шпурнули. І нащо по якихось свинях добро розкидати, нє? Но що то я про політику та й про політику з тими войсками? Нате вам ліпше файного рецепта від пані Оксани Кравець зо Зборова. Щось отак вимовив «свині», і рецепт простісінько в руки хляпнув. Тож читайте, перечитуйте та рихтуйте.
У шклянці молока розчиніт чайну лижку цукру, стілько ж соли, чвертинку пачки дріжджів (25 грамів), додайте штири столових лижки олії, вибийте два яєчка, всипте муки й замісіть тісто, як на хліб. Дайте йому годинку-дві підійти. Тоди розкачуйте і шклянкою вирізуйте кружочки. Начинка в нас буде така: помийте опеньки, ошпарте окропом чи проваріт разом із цибулиною кілька хвилин, тоди відцідіт, перемеліт, посоліт і поперчіт готову кашку. Можете цибульки присмажити й додати до начинки. На тісто кладете її трошка, защіпаєте. Окремо з тіста можете повирізати кільця (то будуть рильця) і маленькі трикутнички (то є вушка) і приліпити до основи. Тоди змастіт яйцем і ставте пектися до рум’яної шкоринки. Як будете подавати на стіл, то прикрасіт кількома гілочками петрушки.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте