П’ятсот сорок сім метрів ковбаси, стометровий торт… На цих гастрономічних рекордах Тернопіль вирішив не зупинятися, і минулих вихідних у рамках кулінарного фестивалю «Коропфест» тернопільці зварили найбільше в Україні літрів рибної юшки, а саме 3009 літрів.
Страву варили за давнім рецептом із секретними інгредієнтами. Для її приготування шістьом кухарям довелося трудитися шість годин. Для юшки використали півтонни риби, зокрема коропа, карася і товстолоба, а також 500 кілограмів картоплі, сто кілограмів моркви та цибулі, десять кілограмів приправи, 15 літрів самогону й гілочку вишні.
Готували рибну юшку в казані, вагою три тонни. Його виготовляли впродовж трьох тижнів. Кулінари розповіли, що найважче для них було тримати відповідну температуру в цьому казані. Адже вони намагалися не тільки встановити рекорд, а й приготувати смачну страву.
Опісля реєстрації чергового гастрономічного досягнення в Книзі рекордів України юшкою пригощали усіх гостей фестивалю.
Марта ГОЛОВАЦЬКА.
Фото з вільних джерел