Чи то зима так вплинула…

Чи то зима так вплинула…

Шістнадцятий тур чемпіонату України серед команд прем’єр-ліги приніс минулих вихідних кілька несподіваних результатів. Чи то початок календарної зими дався взнаки, чи, всього-на-всього, окремі з елітних колективів перейнялися власними тактичними інтересами.

Ближче до останнього, коли взяти до уваги нічийний підсумок двобою «Маріуполя» із «Шахтарем» — 1:1. Ніхто з уболівальників їхніх суперників і гадки не мав, що господарі без десятка орендованих у тих же гірників гравців здатні на таке собі диво — стати другою в сезоні командою, яка відібрала очки в незаперечного лідера чемпіонату. Втім, гляньте на турнірну таблицю і чи не все стане зрозумілим. Із приходом у донецький «Олімпік» Вісенте Гомеса виникла реальна загроза, що четверта команда минулого чемпіонату може опинитися поза чільною шісткою.

Натомість «Десні» з «Олександрією» не до дипломатичних, так би мовити, реверансів. В очній зустрічі між ними в Чернігові мало з’ясуватися, хто вирветься вперед у принциповій суперечці. Більше пощастило господарям — 2:0. Підопічні Олександра Рябоконя відзначилися на початку і всередині другого тайму. Хоча експерти зауважили, що перший із них Дмитро Хльобас забив із положення поза грою.

Нелегко далася вікторія і київським динамівцям, які нині в чемпіонаті діють за принципом «без права на поразку». У виїзній зустрічі з «Олімпіком» на рідній домашній арені імені Валерія Лобановського лише наприкінці другого тайму, коли господарі перебували в чисельній меншості, домоглися бажаного — 3:1. Двічі відзначився «незабивний» Артем Бєсєдін, а переможну крапку поставив Карлос де Пена.

Інші результати: «Зоря» — «Карпати» — 2:0, «Львів» — «Дніпро-1» — 0:2, «Ворскла» — «Колос» — 1:0.

Матчі сімнадцятого туру відбудуться в п’ятницю-неділю, 6—8 грудня. Розпочнеться тур сьогодні зустріччю «Шахтаря» з «Олімпіком», а завершиться в неділю значно принциповішою грою «Динамо» — «Зоря».

Фото з вільних джерел