Із початку року отримали майже шість тисяч електронних ключів цифрового підпису

Із початку року отримали майже шість тисяч електронних ключів цифрового підпису

Адаптація до обмежень, продиктованих пандемією, спонукала всіх нас перевести своє спілкування, ділове життя в інтернет-площину. Відтак, електронні сервіси стали невід’ємною складовою нашого сьогодення.

До того ж в онлайн форматі можна отримати ряд послуг, економлячи на власному часі та мінімізуючи негативний вплив довкілля на своє здоров’я та здоров’я рідних. Зручність та комфорт дистанційного спілкування забезпечує наявність особистого електронного цифрового підпису, і це добре розуміють наші краяни.

Упродовж січня-лютого цього року вони отримали 5708 сертифікатів електронного цифрового підпису, звернувшись до фахівців сектора реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє в Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ головного управління ДПС у Тернопільській області. Цю послугу можуть безкоштовно отримати як юридичні особи, приватні підприємці, так і громадяни.

Загалом же з початку цього року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС у Тернопільській області надали 14977 адміністративних послуг. При цьому підрозділ електронних сервісів забезпечив 11207 із них. Найчастіше відвідувачі зверталися, аби отримати картку платника податків та внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Цю послугу отримали 6147 фізичних осіб. Видачею відомостей із Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків скористалися 3933 наших краян. Також значну кількість послуг було надано з надання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації книг обліку розрахункових операцій — 1234 та 825 відповідно.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області