Кому податкова служба може розповісти про отримані доходи фізичних осіб

Кому податкова служба може розповісти про отримані доходи фізичних осіб

Персональні дані фізичних осіб — платників податків із Державного реєстру фізичних осіб — платників податків (ДРФО) є інформацією з обмеженим доступом. Про це проінформували в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Без згоди фізичної особи — платника податків її персональні дані можуть передаватися у таких випадках, зокрема:

1) за рішенням суду;

2) коли передача персональних даних прямо передбачена законом України і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини, зокрема: органам державної виконавчої служби на їх письмову вимогу з питань виконання рішень судів та рішень, що підлягають примусовому виконанню відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», щодо персональних даних фізичної особи з ДРФО.

3) отримання запиту від інших органів державної влади і місцевого самоврядування, що діють у межах повноважень, наданих законодавством України відповідно до нормативно-правових актів щодо взаємодії обміну або отримання інформації з ДРФО.

На сьогодні відповідно до Порядку надання інформації Державною податковою службою України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, затвердженого спільним наказом Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 21 липня 2020 року за номером 2483/5/436, ДПС надає на запити органів державної виконавчої служби інформацію з ДРФО, зокрема, про джерела отримання доходів боржників – фізичних осіб.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області