Wing розробляє різноманітні дрони, для доставки легких та громіздких вантажів

Wing – дочірня компанія Alphabet, – яка використовує дронів задля логістики, показала серію нових прототипів безпілотників, розроблених для різного навантаження. Про це повідомляє Mezha Media. 

Нові дрони матимуть в основі ті ж елементи, що й апарати, які компанія зараз використовує для доставки ліків та інших дрібних вантажів. За словами CEO компанії, мета в тому, щоб підібрати до кожного вантажу апарат відповідного розміру. 

«Подібно до того, як ідеальним транспортом для перевезення тонни гравію буде самоскид, а не седан, ідеальний дрон для доставки пляшечки ліків не буде тим самим, що й для галону (3.8 л. – ред) молока, і жоден з них не доставить холодильник», – стверджує генеральний директор. 

Компанія називає свій проєкт «Бібліотека літальних апаратів». У відео показано кілька безпілотників різного розміру. Серед них – більший, який зможе перевозити понад 3 кг, та менший, що переноситиме рецептурні ліки вагою до 300 г.
Флагманський дрон Wing створений для вантажів не більше кілограма. 

При цьому у компанії говорять, що вага вантажу не має перевищувати 25% від ваги дрона. Посилаючись на дані від Amazon, Wing стверджує, що близько 90% усіх пакунків для доставки важать не більше 2.3 кг (5 фунтів). 

Компанія не розкриває, коли планує представити нові безпілотники. Зараз вони ще знаходяться на стадії прототипів.  

Прокоментуйте

Your email address will not be published.