Сплата земельного податку членами садівничих товариств

Сплата земельного податку членами садівничих товариств

Платниками плати за землю є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Землекористувачі — це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які користуються земельними ділянками державної та комунальної власності на праві постійного користування та на умовах оренди.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо земельного податку в порядку, визначеному нормами Податкового кодексу України.

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контрольними органами за місцем знаходження земельної ділянки. Проте, якщо користувачами (власниками) земельних ділянок є садівничі товариства, то сплата земельного податку проводиться ними на підставі декларації.

Якщо такі земельні ділянки приватизовані громадянами — членами садівничого товариства, із отриманням відповідних правовстановлюючих документів,  то такі громадяни самостійно сплачують земельний податок на підставі отриманого від контрольного органу повідомлення.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області