2 яйця
150 г цукру
2 ч. л. ванільного цукру
100 г вершкового масла
200 мл ряжанки
200 г в’яленої вишні
200-250 г борошна
2 ч. л. розпушувача
Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Додати масло, перемішати. Додати ряжанку, перемішати. Додати ягоди, розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто. Форми змастити маслом (силіконові змащувати не треба).
Викласти тісто, заповнюючи їх на 2/3.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 25-30 хвилин.
Три секрети:
- Ряжанка надає гарний колір кексам. Замість неї можна використовувати сметану.
- Замість в’яленої вишні можна використовувати цукати, сухофрукти або дрібно нарізаний шоколад.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів буде 12-15 штук.
Оксана КРАВЕЦЬ
м. Зборів
Фото з вільних джерел
Прокоментуйте