Але кіпіш! Прокурора вигнали, прем’єра ще виганяют, парламент трисе, люди сі сварат, хто більше накрав… А мій сусід після кажного випуску новин іде в запой.
Кілько вже мова йде за то, жеби владу поміняти і перемінювати. Але чось хто би не прийшов, то ніц сі не міняє. Як росли ціни, так і ростут, як меншали зарплати і пенсії, так і меншают, як крали, так і крадут, як брали хабарі, так і берут. Тілько що в державі побільшало антикорупційних органів. І в них, жеби сі встроїти, кажут, тре хабар дати. Ну вигнали одного прокурора, ну виженут ще одного прем’єра — а хто прийде і що змінит? Має моя сусідка родичку в сусіднім селі, яка мало не щосезону міняє «сожителя». Вже не знаю, кілько в неї їх було. І все вижене, бо не такий. Каже колись сусідка: «А ти межи пияками і гниляками не шукай, а шось ліпше си вибери». Тая руками лиш розводит: «А мені на таких везе». От і нам «везе», же міняй не міняй, а всі на їдній пательні смажені.
О, про пательню. Маю тутка їден рецепт торта, на пательні печеного. Нате вам рецепта.
Їдне яйце збийте зо шклянкою цукру, чайну лижку поташу погасіт оцтом. Зляйте докупи. Перемеліт на м’ясорубці 200 грам сира і потрошку додавайте до збитої маси. Всьо збивайте. Сипте пачку ванільки і поступово півтори шклянки муки. Тісто має вийти легоньке і не липнути до рук. Поділіт го на 6—8 частин, розкачайте для малої пательні. Розігрійте її в духовці, викладіт на неї корж, поштрикайте вилкою і поставте пекти, аби сі зарум’янив. Спечіт кажний і поставте студити. Далі берітьсі за крем. Дві яйци збийте зо шклянкою цукру і трома лижками муки. Поставте півбанячка води, най сі гріє. Тим часом у сотейник наляйте півлітри молока і теж ставте нагріватися. Як тілько почне кипіти, зніміт із плитки і потрошка ляйте в яєчну масу. Акуратно вимішайте і переляйте суміш у сотейник і ставте його в горичу воду. Так ми будем рихтувати крем на водяній бані, жеби не пригорів. Продовжуємо збивати. Як він загусне так, же тяжко буде вінчиком крутити, тоди беремо лижку і постійно помішуємо. Як буде помалу стікати з лижки, отже, крем готовий. Додаємо пачечку ванільки, жеби файно пахнув, і зіставляємо студити. В літеплий крем додаємо 150 грам розм’яклого масла і збиваємо. Перемащуємо ним коржі. Як маєте десь заморожені полуниці чи смородину або інші ягоди, то можете розкласти по коржах і навіть зверха прикрасити. Поставте готовий тортик на холод, бо чим більше сі настоїт, тим ліпший буде. А далі ви знаєте, що з ним робити.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте