В області підбито підсумки посівної кампанії. Під урожай 2016 р. усі категорії господарств посіяли 810,3 тис. га сільськогосподарських культур, що на 18,1 тис. га більше, ніж під урожай 2015 р.
У структурі посівних площ переважають зернові культури, під які відведено 470,1 тис. га, або 58 відсотків від усієї засіяної площі. Зокрема, в області посіяно 220,9 тис. га пшениці, 114,5 тис. га кукурудзи, 103,6 тис. га ячменю, 15,1 тис. га зернобобових, 9,1 тис. га гречки. В 2016 р. порівняно з 2015 р. зросли посівні площі всіх видів зернових, окрім кукурудзи, гречки й жита. Загалом посіви зернових культур в області збільшилися на 23,4 тис. га.
Водночас у 2016 р. проти 2015 р. на 5,4 тис. га скоротилися площі, відведені під технічні культури. Зменшилися посіви сої, ріпаку та гірчиці. Значно збільшили площі під соняшник на зерно і цукровий буряк (фабричний), посіви яких у 2016 р. становлять відповідно 54,8 тис. га та 22,7 тис. га.
У 2016 р. на Тернопільщині посадили 59,1 тис. га картоплі (на 1,2 тис. га більше, ніж у 2015 р.) та 11 тис. га овочів відкритого грунту (на 0,1 тис. га більше). Традиційно основними виробниками картоплі та овочів залишаються господарства і населення, на яких у 2016 р. припадає 94,6 відсотка посівних площ цих культур.
Під кормові культури в 2016 р. в області відведено 61,4 тис. га, що на 1,3 тис. га менше порівняно з 2015 р.
Головне управління статистики в області
Фото з вільних джерел
Прокоментуйте