Вже’м думав, же після Єнуковича про вбивства журналістів чи активістів, які проти влади пишут і проти опозиції тоже, не зачую. Аж тутка знов по телевізорі та й по газетах за київського одного написали.
Підорвали хлопа серед білого дня в машині — і крапка. Камер купа, людей тоже, а ніхто ніц не знає, гет з Гамерики спеців мусят підключати.
Нинька такий час, же не обов’язково проти влади писати, жеби тебе, в ліпшім випадку, по макітрі стукнули. Спробуй на якогось бізнесмена наїдь чи на колишного «кримінального авторитета», котрий вибивсі в князі з грязі, то й він довбане. Але я не про те. Ми ніяк не годні звикнути, же не можна обривати чиєсь життє лиш тому, же хтось комусь бризнув правдою межи очі. О, всі плачут за тою Європою, а самі хоць пробуют за тими «єврозаповідями» жити? Європа тоже не свята, тамка своїх бід бракує, он теракти тільки й пукают їден за другим. Але сама ідея отого «єврораю» нам моцно засіла в довбешках. Чо ж би не реалізовувати її на практиці? Не сподобалосі, же проти тебе щось написали, то йди в суд. Чо ти людину зо світа білого гониш?
Не знаю, чим то всьо сі скінчит, але я щось не чув, жеби вбивць відомих журналістів садили, а головно — замовників. Пошумлят люди, знайдут кількох цапів-відбувайлів та й по всьому. І буде вам «Європа» і «євросправедливість» по-українски.
Але ліпше сі вернем до кухні, бо політикою ситий не будеш. Маю такого-во вільножиттівского «єврорецепта» від Марії Литвин. Продукти «євроукраїнські» — яблука і мак.
Для тіста тре пачку маргарини, пачку польского порошку до печива, три з половиною шклянки муки, дві яйци, три жовтки, шклянку цукру і штири столових лижки сметани. Тісто замісити, як на вареники. Поділити на шість частин, будем мати вихід на три паланиці. Перша паланиця така: їдну частину тіста розкачати, викласти на бляшку. Порізати на тісто два ябка й посипати їх зеленою польською галереткою та накрити другою частиною тіста і спекти. Паланиця друга: для начинки змолоти шклянку сухого маку й вимішати зо п’ятьма столовими лижками пудри та 100 грамами масла. Трета паланиця: замість начинки — вишні у власному соку. Так само викладаємо їх на їдну частину тіста, а накриваємо другою. Для перемащування рихтуємо крем: баньку сирої згущівки перетерти зо 400 грамами масла, при потребі доцукрувати і перемастити остиглі паланиці.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте