Із курорту — з нагородами світової першості

Із курорту — з нагородами світової першості

У курортній турецькій Анталії завершився чемпіонат світу з армспорту. Відразу троє вихованців Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту повернулися додому призерами. 

Змагання юніорів засвідчили богатирську силу і високий рівень майстерності двох підопічних багаторазового чемпіона України, Європи і світу, абсолютного чемпіона світу серед професіоналів у надважкій вазі, заслуженого майстра спорту Андрія Пушкаря. В турнірі на праву руку титул віце-чемпіона Сергій Точинський завоював у ваговій категорії до 70 кілограмів, а Дмитро Шемчук — у суперечці атлетів, чия вага не перевищує 85 кілограмів. Останньому підкорився п’єдестал і після двобоїв на ліву — бронзова медаль за третє місце.

Не підвів наставника і їхній старший та авторитетніший за спортивними досягненнями товариш Олег Петренко. Цьогорічна світова першість принесла богатиреві «срібло» турніру дорослих на праву руку в тій же ваговій категорії до 85 кілограмів. Причому Олег уперше виконав норматив майстра спорту міжнародного класу, а Сергій із Дмитром — майстрів спорту.

Колектив спортивної школи сердечно вітає призерів чемпіонату світу та їхнього наставника з вагомими успіхами, зичить доброго здоров’я, удачі, нових перемог! Честь збірної України на планетарному форумі, до речі, захищали ще троє учнів навчального закладу — Назарій Савелюк, Павло Ковальчук і Юрій Селецький. Сподіватимемося, що їхні відзнаки з міжнародних стартів ще попереду.

О. КУРИЛЯК,
директор Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту.

На фото: віце-чемпіон світу серед дорослих Олег ПЕТРЕНКО разом зі своїм наставником Андрієм ПУШКАРЕМ.

Фото з архіву навчального спортивного закладу