На тернопільському ставі отруєно велику кількість птахів

На тернопільському ставі отруєно велику кількість птахів

Громадські активісти забили на сполох через масову загибель птахів на ставі обласного центру. Вивчила ситуацію спеціальна робоча група.

За повідомленням прес-служби Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, на ставі з боку Білої виявили майже 180 мертвих мартинів.

«Начальник міської державної ветеринарної лікарні Андрій Полоса разом зі спеціалістом Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відібрали для лабораторного дослідження на бак інфекцію чи отруєння загиблих птахів. За попередніми результатами, дослідження вказують на вираженні зміни тканин і органів, що характерне при отруєнні. Більш детальна інформація буде відома після проведення усіх досліджень», – йдеться у повідомленні прес-служби обласної ДПСС.

Також патматеріал загиблих птахів відправили для вірусологічного дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Київ.

Фото з вільних джерел