Зручні електронні сервіси

Зручні електронні сервіси

Фізична особа — платник податків може отримати інформацію, що зазначається в документі «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків» за допомогою електронних сервісів ДФС. Про це нагадали в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Зробити це можна одним з таких способів:

— при поданні заяви засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua та через офіційний веб-портал ДФС, інформація надається засобами цієї системи;

— при поданні заяви до єдиного вікна подання електронної звітності, програмне забезпечення якого розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність», інформація направляється на електронну адресу фізичної особи — платника податків.

За допомогою меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини електронного кабінету та спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» фізична особа — платник податків може сформувати запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді за формою №10ДР виключно для отримання інформації про себе.

Запит формується фізичними особами — платниками податків з використанням кваліфікованого електронного підпису фізичної особи, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

При цьому ознайомитися з порядком отримання відомостей про доходи за допомогою спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до єдиного вікна подання електронної звітності можна на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням: Головна/Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid).

У розділі «Допомога» електронного кабінету можна переглянути відео урок щодо створення запиту.

Фізичні особи — платники податків, які отримали паспорт нового зразка, де вказано лише номер паспорта, а серія відсутня, при заповненні поля «Реквізити паспортного документу» запиту зазначають лише номер паспорта.

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді надаються за останні три роки поквартально. Відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

Відповідь на запит в електронному вигляді містить інформацію, зокрема, про суму виплаченого доходу, суму перерахованого податку, а також про дати прийняття/звільнення з роботи відповідно до податкових розрахунків за формою №1ДФ, які подаються податковими агентами до контролюючих органів.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області