Коли мрія стає реальністю!

Коли мрія стає реальністю!

У канадському місті Реджайна визначилися лауреати цьогорічних юніорського та юнацького чемпіонатів світу з пауерліфтингу. Честь збірної України на планетарному форумі захищала і вихованка Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Марія Полянська.

Виступила підопічна Ігоря Лисого вище всяких похвал. У суперечці дівчат, чия вага не перевищує 47 кілограмів, їй так і не знайшлося рівних. Титул чемпіонки світу за сумою триборства завоювала, підкоривши в сумі 362,5 кілограма. Причому в присіданні зі штангою встановила рекорд України для атлеток своєї вікової групи (145 кілограмів), у становій тязі — рекорд Європи (147,5 кілограма). А після того, як у жимі штанги лежачи до двох малих золотих медалей додала ще й мале «срібло» з результатом 70 кілограмів, стало зрозуміло, що Марійці підкорився і норматив майстра спорту міжнародного класу, і рекорд України за сумою триборства серед дівчат.

Колектив навчального спортивного закладу щиро вітає свою вихованку та її наставника з вагомим міжнародним успіхом. Натомість тренер-викладач Ігор Лисий, подякувавши за привітання, зауважив, що за рік занять під його керівництвом Марічка домоглася неможливого.

Вступивши на навчання до Тернопільського центру професійно-технічної освіти №2, розпочала з того, що на чемпіонаті України спочатку стала кандидатом у майстри спорту. Велика подяка за це її першому тренеру Вікторові Погребінському з Яворова на Львівщині. А нині вона — вже абсолютна переможниця травневого юнацького чемпіонату Європи в чеському Плзені і новоспечена чемпіонка світу за сумою триборства. В свої п’ятнадцять років — наймолодша в тернопільському пауерліфтингу майстер спорту міжнародного класу.

І наставник не має сумніву, що це тільки початок вагомих спортивних здобутків талановитої дівчини.

О. КУРИЛЯК,

директор Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту.

На фото: щаслива мить тріумфу; Марія ПОЛЯНСЬКА разом зі своїм тренером Ігорем ЛИСИМ відразу після завершення церемонії нагородження.

Фото з архіву навчального спортивного закладу