Податкова знижка за благодійні внески неприбутковим організаціям

Податкова знижка за благодійні внески неприбутковим організаціям

Податкова знижка — це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів — фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відповідно до підпункту 166.3.2 пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення свого оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164, суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує чотири відсотки суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Витрати повинні бути підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх виконання чи надання. Зокрема, одним із документів, які підтверджують надання благодійної допомоги, є договір.

Реалізувати своє право на податкову знижку громадяни можуть, подавши до податкової інспекції за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Граничний строк подання податкової декларації — 31 грудня 2020 року.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області