У освітніх закладах Тернополя оголошено карантин з 12 березня до 3 квітня

У освітніх закладах Тернополя оголошено карантин з 12 березня до 3 квітня

У зв’язку з ймовірністю поширення коронавірусу на території України у Тернополі з 12 березня по 3 квітня оголошено карантин в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста, професійно-технічної освіти, а також в закладах дошкільної освіти.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, таке рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

«На даний момент в освітніх закладах Тернополя немає підвищення захворюваності на грип та ГРВІ, чи інших вірусів, проте ми хвилюємося за здоров’я кожного мешканця, – зазначає Сергій Надал. – Тому, враховуючи постанову Кабінету Міністрів, яка діє на усій території України, вже від 12 березня усі освітні установи Тернопільської громади, а це школи, позашкільні навчальні заклади та заклади професійно-технічної освіти призупиняють навчання. Вийнятково працюватимуть впродовж наступних двох днів лише дитячі садки».

Дитячі садки працюватимуть 12-13 березня в спеціальному режимі

Як розповідає міський голова, до Тернопільської міської ради надійшло багато звернень від батьків дітей-вихованців дитячих садків, для яких рішення про запровадження карантину на всеукраїнському рівні було несподіване. Тож виконавчий комітет вирішив, що впродовж 12-13 березня у дитячих садках працюватимуть чергові групи. При цьому дошкільні навчальні заклади у ці дні не будуть надавачами освітніх послуг, а працюватимуть, як чергові групи для перебування дітей. А батькам, для відвідування їх дітьми таких груп, необхідно буде підписати згоду, що вони ознайомлені зі спеціальним режимом роботи дошкільних навчальних закладів.

І вже з суботи, 14 березня і до 3 квітня, дитячі садки також будуть на карантині.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», передбачено ввести з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин, заборонивши:

  • відвідування закладів освіти її здобувачами;

  • проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників)».

Додатково інформуємо, що у Тернополі діє оперативний штаб для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади випадків захворювань, спричинених новим  коронаровірусом. Рішенням цього штабу з 11 березня було заборонено проводити на території Тернопільської міської територіальної громади масові заходи у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках.

Також нагадуємо мешканцям, щоб у разі підозри на коронавірусну інфекцію, мешканцям Тернопільської громади необхідно звертатися  на «гарячу лінію» оперативного штабу – 098 441 59 81.