Понад шість мільйонів краянам уже повернули

Понад шість мільйонів краянам уже повернули

Із початку року правом на податкову знижку скористалися 2565 жителів Тернопільщини. За цей час вони задекларували 34,3 мільйона гривень витрат.

Більшість із них (2225) осіб подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 298 декларантів.

Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами скористалися двадцять наших краян. Витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей стали підставою для податкової знижки п’ятьох осіб. Стільки ж звернулися, аби повернути податок, оскільки переобладнали транспортний засіб на газове обладнання. По шість декларацій задля податкової знижки надійшло від тих, хто торік робив пожертви та сплачував видатки на будівництво доступного житла.

Після перерахунків жителям Тернопільщини повернуть 8,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Понад 73 відсотки податку (6 млн грн) краяни вже отримали.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області