Куди сплачується податок на нерухоме майно

Куди сплачується податок на нерухоме майно

Відповідно до підпункту 10.1.1 пункту 10.1 статті 10 та підпункту 265.1.3 пункту 265.1 статті 265 Податкового кодексу України (ПКУ) податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у складі податку на майно належить до місцевих податків. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, у межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

Платники податку — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, станом на перше січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контрольному органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за формою, встановленою в порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Згідно з підпунктом 266.9.1 пункту 266.9 статті 266 ПКУ податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується за місцем розташування об’єкта/об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України (БКУ).

Зарахування місцевих податків та зборів до відповідних місцевих бюджетів здійснюється відповідно до БКУ.

Згідно з дев’ятою частиною статті 8 Закону України від 5 лютого 2015 року за номером 157-VIII «Про добровільне об’єднання територіальних громад» бюджети територіальних громад, що об’єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду з урахуванням особливостей, встановлених цією частиною.

Сільська, селищна, міська рада, обрана об’єднаною територіальною громадою, може вносити зміни до рішень про місцеві бюджети, прийняті сільськими, селищними, міськими радами, обраними територіальними громадами, що об’єдналися.

До завершення періоду окремого виконання бюджетів територіальних громад, що об’єдналися, функції головних розпорядників, розпорядників бюджетних коштів територіальних громад, що об’єдналися, продовжують здійснювати відповідні бюджетні установи в особі сільського, селищного, міського голови, обраного об’єднаною територіальною громадою, інших керівників бюджетних установ.

Відкриття рахунків для зарахування надходжень до бюджетів здійснюється згідно з Порядком відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 22 червня 2012 року за номером 758 із змінами та доповненнями.

Пунктом 1.3 розділу І згаданого порядку визначено, що бюджетні рахунки відкриваються щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до Закону про Державний бюджет України та рішень про місцеві бюджети. У разі неприйняття або несвоєчасного прийняття Закону відкриваються рахунки попереднього бюджетного періоду. Спеціальні реєстраційні рахунки, на яких зберігаються залишки коштів для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення, відкриваються в наступному бюджетному періоді відповідно до законодавства.

Згідно ж із пунктом 2.1 розділу ІІ порядку щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до БКУ, Закону, рішень про місцеві бюджети та бюджетної класифікації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року за номером 11 із змінами та доповненнями, в органах Державної казначейської служби України відкриваються рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ).

При внесенні змін до законодавства, згідно з якими змінюється перелік надходжень, що зараховуються до відповідних бюджетів, та/або порядок їх зарахування, а також код та назва території, Казначейство централізовано відкриває/закриває рахунки за надходженнями згідно із внесеними змінами. Інформація про відкриті/закриті рахунки доводиться до органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно із встановленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Тобто у разі об’єднання сільських, селищних, міських рад в об’єднану територіальну громаду, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до закінчення бюджетного року, в якому відбулося таке об’єднання, сплачується на відкриті Казначейством рахунки сільським, селищним, міським радам (за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування), а починаючи з нового бюджетного року — на відкриті рахунки для зарахування надходжень із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до бюджету об’єднаної територіальної громади.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області