Більше очікуваного сплачено майнових податків

Більше очікуваного сплачено майнових податків

Упродовж січня-червня 2020 року юридичні особи Тернопільщини сплатили більше, ніж очікувалося, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку тощо. Відтак місцеві скарбниці отримали додаткові надходження.

Про це повідомили в секторі адміністрування екологічного податку, місцевих та рентних платежів управління податків і зборів з юридичних осіб головного управління ДПС у Тернопільській області.

Зокрема, надходження від плати за землю склали 108,2 відсотка — на 9,8 мільйона гривень більше. За нерухомість юридичні особи сплатили на 42,8 відсотка більше очікуваного — плюс 9,9 мільйона гривень. На 1,6 мільйона або на 53,7 відсотка перевищені надходження від плати за використання лісових ресурсів. Рентна плата за надра склала 101,8 відсотка або 400 тисяч гривень додатково. Екологічного податку до держбюджету спрямували вдвічі більше, ніж очікувалося —додатково надійшло 3,2 мільйона гривень. А до місцевих бюджетів — на 74,8 відсотка або на 1,3 мільйона гривень більше.

Порівняно із торішнім першим півріччям приріст надходжень із податку на нерухоме майно, рентної плати за надра, екологічного податку склав відповідно 600 тисяч, 5,4 мільйона та 2,9 мільйона гривень.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області