Податку на прибуток сплатили більше очікуваного

Податку на прибуток сплатили більше очікуваного

Упродовж січня-серпня 2021 року платники податків Тернопільщини перерахували до Зведеного бюджету України 324,9 мільйона гривень податку на прибуток, що на 116,2 мільйона більше, ніж торік. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 281,6 мільйона гривень цього платежу. Місцеві скарбниці отримали 23,3 мільйона гривень податку на прибуток. Сплата перевищила очікувані надходження до держбюджету на 45 відсотків, до місцевих — на 117 відсотків. Додатково підприємства та компанії краю сплатили відповідно 87,2 мільйона та 23,3 мільйона гривень.

До загального фонду зведеного бюджету цього року в січні-серпні надійшло п’ять мільйонів гривень частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що більше на 66 відсотків, ніж очікувалося. Або ж на два мільйони гривень.

Цього року в серпні до зведеного бюджету сплатили 81,2 мільйона гривень податку на прибуток. Це на 41 мільйон гривень перевищило надходження аналогічного торішнього періоду. До державної казни надійшло 69,3 мільйона гривень цього платежу. Місцеві скарбниці поповнилися на 11,9 мільйона гривень податку на прибуток, що більш ніж у півтора разу перевищило очікувані надходження.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області