Біатлон об’єднує серця

Біатлон об’єднує серця

Останньої серпневої неділі господарями картингової траси у гідропарку «Сопільче» стали біатлоністи. Разом з іншими юними прихильниками здорового способу життя вони долучилися до реалізації організованого управлінням розвитку спорту та фізичної культури міської ради масштабного проєкту «Тернопіль спортивний», узявши участь у відкритому юнацькому чемпіонаті міста з гонок на лижеролерах і роликових ковзанах під гаслом «Біатлон об’єднує серця».

Не можна також не зазначити, що активну участь в організації стартів юних стріляючих лижників чотирьох вікових груп узяли колективи ДЮСШ із біатлону Тернопільської обласної ради і міського центру фізичного здоров’я населення. Свою майстерність у геть не простих перегонах із літнього біатлону продемонстрували сім десятків, будемо сподіватися, майбутніх чемпіонів. Наймолодший з яких, до речі, був 2016 року народження.

Переможцями і призерами, як і очікувалося, стали лідери своїх вікових груп. Скажімо, перегони на дистанції три кілометри серед найстарших (2007—2008 роки народження) на лижеролерах завершилися перемогою підопічних Ігоря Починка Костянтина Марценюка та Ірини Гуцуляк. А до числа призерів потрапили Тарас Тарасюк із Копичинців, яким у спортивному навчальному закладі опікуються батьки Людмила Сагайдак і Василь Тарасюк, та Андрій Сцібайло із ДЮСШ «Олімп». А також Анна Чикірда (тренер Тетяна Бурик) і Софія Яськів — знову ж таки з ДЮСШ «Олімп». Більшість дітей із Великої Березовиці, до речі, займаються під керівництвом Михайла Кручового.

Вистачало азарту і під час баталій молодших. У своїх вікових групах на різних дистанціях перемогли Ансеній Чорний та Олена Доценко, Олег Сушко і Катерина Маценко. Натомість відзнак за призові місця удостоїлися Максим Ткачик та Аліна Бауер, Максим Ткачук і Соломія Процик, Юрій Цвях та Анастасія Доценко, Віктор Кость і Вікторія Цвях.

Стосовно ж перегонів на роликових ковзанах, то за їхніми підсумками лаврами переможців увінчані Матвій Мигаль та Анастасія Доценко. А призові місця дісталися Любомирові Чорному і Катерині Маценко, Юрієві Маголі і Катерині Ціх.

Нарешті, суперечка наймолодших на роликових ковзанах запам’ятається завойованими чемпіонськими титулами Михайлові Сушку і Софії Дережицькій. Гідну конкуренцію їм постаралися скласти призери — Максим Змарко із Златою Гаращенко, Костянтин Дацько із Вікторією Тарасюк.

На фото: переможці і призери відкритого чемпіонату Тернополя.

Фото із соціальних мереж