Порядок списання безнадійного податкового боргу

Порядок списання безнадійного податкового боргу

Із 23 серпня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 28 липня 2022 року за номером 220 «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків». Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків розроблений відповідно до статті 101 Податкового кодексу України і визначає механізм списання безнадійного податкового боргу.

Списанню підлягає безнадійний податковий борг, у тому числі штрафні санкції, пеня, нараховані на такий податковий борг.

Порядок поширюється на фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування, і на яких покладено обов’язок сплати податків та зборів.

Визначення безнадійного податкового боргу, що підлягає списанню, наведено у пункті 2 розділу II згаданого порядку. Крім того, відповідно до пункту 2 наказу за номером 220, втратив чинність наказ Міністерства доходів і зборів України від 10 жовтня 2013 року за номером 577 «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків».

Із редакцією наказу за номером 220 можна ознайомитися, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.tax.gov.ua).

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області