Пригоди у Кутківецько-Пронятинському лісі

Пригоди у Кутківецько-Пронятинському лісі

Наприкінці минулого тижня прихильники перегонів пересічною місцевістю з багатьох куточків нашої держави зібралися у Тернополі. Понад чотири десятки гонщиків завдяки організаторам з міського центру фізичного здоров’я населення, управління розвитку спорту та фізичної культури міської ради та обласного осередку Федерації велосипедного спорту України взяли участь у змаганнях із крос-кантрі Lemon race.

Непроста траса маунтенбайку з крутими підйомами і спусками пролягала у Кутківецько-Пронятинському лісі. І, без сумніву, вимагала від учасників «лимонних перегонів» продемонструвати неабиякий рівень майстерності.

У суперечці дорослих віком 18—39 років найкраще з усіма випробуваннями на відрізку довжиною майже 34 кілометри впорався Назар Старжинський із Рівного. І друге місце дісталося гостю Файного міста — Дмитрові Стецюку зі Львова. А із завоюванням відзнак за третє присутні щиро привітали Сергія П’ясецького з Тернополя.  

Не менш азартними виявилися і баталії ветеранів, старших сорока років, які долали на вісім кілометрів менше. У них перевага була на боці господарів. Першим і третім фінішували Віталій Бучок із Миколою Шманьовим із нашого обласного центру. А гідну конкуренцію їм склав Роман Чепіль із Рівного.

Представницям же прекрасної половини людства організатори запропонували випробування на дистанції 8,470 кілометра. Як, зрештою, і юнакам із дівчатами віком від чотирнадцяти до сімнадцяти років. Жіночі баталії завершилися перемогою Ірини Лєтікової з Одеси. Другою стала Олена Кудляк із Тернополя, третьою — ще одна гостя Тернополя Оксана Зубко.

Натомість юнацькі перегони наймолодших завершилися тріумфом ще одного нашого земляка Романа Грищенка. Компанію на п’єдесталі пошани йому склали Максим Біскупський і Микита Буклініч. А серед дівчат не було рівних Олені Павелко, якій гідну конкуренцію склали Аліна Бойко та Анна Чикірда.

Завершилися нелегкі випробування частуванням усіх його учасників зеленим борщем і лимонадом. За участь у перегонах кожному на пам’ять, окрім нагород лауреатам, дісталися ще й медалі фінішерів.

Фото із соціальних мереж